© 2013  |  PRIVACY POLICY

Maltesertaart

Ingredienten:

De cake:

4 eieren

200 gram kristalsuiker

200 gram roomboter op kamertemperatuur

Snufje zout

200 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram cacao

3 el bakpoeder

1/2 el piment

Snufje kaneel

4 el rum

4 el melk

4 grote zakken Maltesers

 

Chocoladecustard:

500 ml volle melk + 2 el

Vanille stokje

5 eidooiers

200 gram kristalsuiker

20 gram bloem

20 gram Maizena

150 ml slagroom

100 gram pure chocolade

 

De botercrème:

200 gram boter

100 gram poedersuiker

300 gram chocolade custard

Snufje kaneel

Begin met het maken van de chocoladecustard door de melk op te warmen met een opengesneden vanillestokje. Maak ondertussen een smeuïg papje van de eidooiers, suiker, bloem, maïzena en een paar eetlepels melk. Verwijder het vanillestokje wanneer de melk kookt en voeg al roerend het eimengsel toe.

 

Laat het mengsel minstens 1 minuut koken, hierdoor gaart het geheel goed en proef je de bloem niet meer. Smelt de pure chocolade en meng deze door het nog warme mengsel. Giet de "vla" in een platte schaal en bedek met keukenfolie om te voorkomen dat er een vel op komt, laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel voorzichtig door het afgekoelde mengsel.

 

Verwarm je oven voor op 200 graden en beboter een springvorm met een doorsnee van 20 centimeter. Scheid de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een superschone kom. Mix in een andere kom de eidooiers met de suiker tot je een bleek en luchtig mengsel hebt.

 

Voeg de boter toe en mix goed. Zeef boven een andere kom de bloem, cacao en bakpoeder en meng het droge mengsel door het natte mengsel. Voeg wanneer het beslag te dik wordt de rum en melk toe.

 

Meng een deel van de eiwitten met het mengsel zodat ze aan elkaar gewend raken. Vouw vervolgens met een rubber spatel het mengsel door de eiwitten, goed oplettend dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.

 

Giet het beslag in de springvorm en bak gedurende 30-40 minuten. Draai na een kwartier de springvorm 180 graden zodat de cake gelijk bakt. Wordt de bovenkant te donker? Bedek de vorm dan tijdens de laatste 15 minuten met bakpapier. Laat de cake goed afkoelen.

 

Snijd met een brood mes de cake in drie gelijke lagen en leg nog even in de koelkast. Maak de botercrème door de boter met een mixer bleek en luchtig te kloppen. Voeg de gezeefde poedersuiker toe en mix nog even. Meng het botermengsel met de afgekoelde chocoladecustard en kaneel.

 

Verdeel de botercrème in 4 gelijke delen en smeer een deel van de botercrème over de eerste cakelaag. Leg er een volgende laag cake op, bedek met een deel botercrème en sluit af met de laatste laag cake. Bedek de buitenkant van de taart met een dunne laag botercrème en zet een kwartiertje in de koelkast.

 

Smeer de rest van de botercrème over de taart. Maak de taart af door de Maltesers in gelijke rijen op de taart te leggen.