© 2013  |  PRIVACY POLICY

Zorgatelier

In het atelier kun je met veel verschillende materialen werken, zoals klei, textiel, beton, verf, schelpen en meer. Je kunt denken aan het maken van keramiek, b.v. schaaltjes, kopjes of vrije kunst. Maar je kunt ook een mozaïek maken van keramiek, glas, spiegel of schelpen.

Voor de naaister zijn er projecten voor het maken van speelklokken, knuffels, vlaggetjes of eigen ontwerp.

 

In het atelier is vooral ook ruimte voor eigen ideeën van de kunstenaars. Het maken van een schilderij of van een kunstwerk van hout of steen behoort zeker tot de mogelijkheden.

 

Zorgatelier ‘t Prairieblomke richt zich op jongvolwassenen met psychiatrische problematiek en/of een licht verstandelijke beperking, die op zoek zijn naar een veilige dagbestedingsplek waar zij creatief bezig kunnen zijn.

 

Creatief bezig zijn kan een positieve bijdrage leveren aan je gemoedstoestand en een verhoogd gevoel van levenskwaliteit en voldoening teweegbrengen. Tuinieren is rustgevend, je bent lekker buiten bezig in de natuur. Tuinieren en creatief bezig zijn kan een hele positieve uitwerking hebben op mensen met psychische problemen. Daarom bieden wij werkzaamheden en activiteiten in het atelier, de tuin en de houtwerkplaats.