Team Tikk


(Arbeidsmatige) dagbesteding betekent meedoen. Bij Tikk maken we producten die tentoongesteld/verkocht worden. We zorgen voor elkaar, maken samen (gezond) eten, maken dingen voor elkaar, helpen elkaar. We dragen bij aan het welzijn van de ander. Dit draagt bij aan meer zelfredzaamheid van de deelnemer, aan een groter samenhorigheidsgevoel en aan meer  levenskwaliteit.


 

 

Kristina Karthaus

 

In de zomer van 2011 heb ik 'Zorgatelier ’t Prairieblomke' opgericht. Een zorgatelier voor mensen met psychische en/of verstandelijke beperkingen, die graag creatief bezig zijn. In april 2014 hebben we de VOF Tikk Dagbesteding gevormd, om uit twee eenmanszaken éen te maken.

 

Na het afronden van mijn school heb ik veel in het buitenland gereisd, onder ander in Australië en Azië. Ik ben na terugkomst Toerisme management gaan studeren en heb deze opleiding afgerond met een Bachelor. In Nederland heb ik twee jaar in de export gewerkt. In deze tijd heb ik ervaren dat ik mijn kracht en energie haal uit het contact met mensen en het proactief bezig zijn. Ik miste het dienstverlenende aspect in deze functie en daarom ben ik gaan heroriënteren.

 

Ik heb toen een baan in de zorg gevonden en mensen met psychische problematiek begeleid. Daarnaast ben ik met de deeltijd opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de NHL te Leeuwarden begonnen, welke ik in juni 2012 met een Bachelor heb afgerond.

Ik ben graag creatief bezig met onder andere mozaïeken, het maken van wandschilderijen, tuinieren en boetseren. Als begeleider van dagbesteding kan ik mijn passies combineren: mensen met een beperking en/of psychische problemen begeleiden, mijn eigen bedrijf runnen en creatief bezig zijn.

 

In 2019 ben ik met de opleiding tot autisme-

coach begonnen welke ik in 2020 ga afronden. Dit om de deelnemers met ASS binnen Tikk Dagbesteding professioneler te kunnen begeleiden.

 

 

Bouke Krijger

 

Sinds 2004 ben ik in mijn eigen bedrijf ‘De Ald Garage’ als zelfstandig scheepstimmerman aan het werk. Mijn passie voor het timmeren heb ik op reis in Nieuw-Zeeland ontdekt, waar ik keukens gemaakt heb. Terug in Nederland heb ik 7 jaar in dienst als scheepstimmerman gewerkt.

 

In 2002 heb ik de boerderij van mijn oom gekocht, die een garagebedrijf aan huis had. In de achterste loods bevindt zich mijn houtwerkplaats. Hoewel ik timmeren erg leuk vind, miste ik vaak het contact met mensen. Ik kan goed met jongeren omgaan en draag mijn kennis ook graag aan hen over.

 

In het verleden heb ik een re-integratieproject in Donkerbroek begeleid, waar ik jongeren (die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben) bij het bouwen van kano’s begeleid heb. Dit werk is mij goed bevallen.

 

Aangezien wij over een prachtige plek met veel ruimte beschikken was de keuze voor mij makkelijk gemaakt om een aantal jongeren in mijn houtwerkplaats te begeleiden. Zo kan ik met timmeren bezig zijn en ook met mensen. Sinds de zomer 2011 begeleid ik (jong)volwassenen in de houtwerkplaats.

 

De boerderij biedt een prachtige plek met veel mogelijkheden om te leren, werken, uitvinden, ontwikkelen, recreëren, en inspireert om creatief en actief bezig te zijn.


Wij zijn er ook!

 

Ik ben een echte fijnproever en laat me graag verwennen door de deelnemers van Tikk. 

 

— Moby

 

Fijn dat er altijd iemand is om de deuren voor mij te openen! Er zijn altijd mensen die van alles voor me willen doen!

 

— Peppy

 

Hoewel ik de jongste ben (zoon van Peppy) ben ik ook met afstand de grootste hier. Ik houdt van eten, knuffelen en luieren.  

 

— Draki