Missie en Visie

Missie

Tikk Dagbesteding verzorgt kleinschalige dagbesteding voor (jong)volwassenen met psychische problematiek en/of een licht verstandelijke beperking.

 

Kleinschaligheid maakt het mogelijk om maatwerk te leveren en om flexibel in te kunnen gaan op de behoefte van de deelnemer. Activering staat bij ons centraal. Door cliënten in hun kracht te zetten kunnen ze (weer) mee gaan doen in de maatschappij en zich verder ontwikkelen.

.

 

Visie  

We streven erna om deelnemers te laten groeien: Het doel is het opdoen van kennis, het participeren in de maatschappij en/of het uitstromen naar opleiding of (vrijwilligers)werk. Het opbouwen van een gezonde en sociale levensstijl zien we hierbij als een belangrijke basis.
De zorg en onze eigen ontwikkeling borgen we met een gecertificeerd kwaliteitssysteem.


Kernpunten:

Maatwerk

 

Wij leveren maatwerk. Dat betekent dat we de zorg die wij verlenen op de behoefte van de deelnemer afstemmen.

Kleinschalig

 

We verzorgen kleinschalige dagbesteding. Dat betekent dat we met kleine groepen werken van gemiddeld vijf deelnemers per begeleider.

Oplossingsgericht

 

Oplossingsgericht werken houdt  in dat je steeds met de cliënt afstemt wat werkt. Je luistert naar de feedback die de cliënt geeft.


We zijn goed in:

Houtbewerking

 

Hou jij van aanpakken, klussen en werken met hout? Dan is een werkplek in de houtwerkplaats iets voor jou!

 

In de houtwerkplaats wordt getimmerd.Denk aan het maken en restaureren van meubels, zeilschepen, vogelhuisjes, windwaaiers en al het andere moois wat je van hout kunt maken. 

Onder begeleiding van een scheepstimmerman leer je houtbewerkingsvaardigheden. Er zijn ook projecten in de bouw te doen. 

 

Projecten varieeren van klein tot groot. Kortom, er is heel veel mogelijk in de werkplaats.

 

Creatieve bezigheden

 

In het atelier kent creativiteit geen grenzen: je kunt er met klei, mozaiek, textiel, speksteen, beton, verf, schelpen, en vele andere materialen werken. Pottenbakken, schilderen, mozaieken, textielbewerking, kaarsen maken: we zijn van alle markten thuis!

 

In het atelier is ruimte voor eigen ideeën van de kunstenaars. We staan open voor nieuwe projecten en werken sinds kort ook met glas. 

 

Wist je al dat creatief bezig zijn een positieve bijdrage aan je gemoedstoestand levert en je gevoel van levenskwaliteit vergroot? 

Tuineren en koken

 

Bij mooi weer kan er buiten worden gewerkt. De kas, bloemen-, kruiden-, en moestuin bieden je de mogelijkheid om planten te kweken, oogsten en te verwerken. 

 

Daarnaast zijn er altijd onderhouswerkzaamheden in de groenvoorziening, die jij met twee handen kunt aanpakken. 

 

Het culinaire team verzorgt 's middags een heerlijke maaltijd, bereid met ingredienten uit eigen tuin. Naast keukenvaardigheden leer je ook veel over gezonde voeding. 

Wat zeggen onze deelnemers over ons:

88 %

Onze deelnemers geven de activiteiten bij Tikk gemiddeld een 8,8

89 %

Onze deelnemers geven de begeleiding bij Tikk gemiddeld een 8,9

90 %

Van onze deelnemsers vinden voldoende rust bij Tikk


Meer informatie? Mail of bel ons!

We zijn graag voor jullie bereikbaar. 


Contactformulier

Dit veld is verplicht. Deze email bestaat niet.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Uw bericht is succesvol verstuurd.
Excuses, uw bericht kon niet worden verstuurd.